Babymassage workshop

Babymassage is een leuke ontspannen manier om het contact tussen ouder en kind te vergroten.

Tijdens een workshop leert de ouder de basistechnieken van de babymassage. Naast de massagetechnieken zal ook aandacht besteedt worden aan de motorische ontwikkeling van het jonge kind, hanterings- en positioneringsadviezen (tillen en dragen met draagdoek/ergonomische draagzak), de zogenaamde voorkeurshouding, tips voor baby’s die zich overstrekken en het leren inbakeren.

Babymassage is geschikt voor alle ouders (of verzorgers) met baby’s vanaf 8 weken tot ca. 10 maanden oud. De cursus is er voor gezonde baby’s, maar ook baby’s die slecht slapen, veel huilen, overstrekken, een hoge spierspanning of krampjes hebben kunnen extra baat hebben bij de massage.

Doel van de workshop:

  • Intensiveren relatie ouder-kind
  • Bevorderen van spijsvertering bij darmkrampjes
  • Adviezen bij voorkeurshouding
  • Adviezen bij onrustige baby
  • Algemene tips en houdingsadviezen

Huid op huid contact prikkelt het ‘tactiele systeem’ en geeft het hormoon oxytocine af. Dit hormoon stimuleert de rust- en verbondenheidsreactie bij ouder en kind.


Ons zoontje is een erg alerte baby die veel in zijn slaap beweegt. Is dat normaal of moet ik daar wat aan doen?

Er zijn een aantal verzekeraars die een cursus babymassage vergoeden uit de aanvullende verzekering. Kijkt u hiervoor uw polis na.

Voor meer informatie en aanmelding: bel ons op 0343-516633 of  stuur een email naar laura.kinderfysiotherapeut@prause.nl
KOSTEN:
Bij 2 moeders OF vaders EN baby: E30,00 per baby

Bij 3-6 moeders OF vaders EN baby: E27,50 per baby

Wanneer er 2 ouders meekomen zal de tweede ouder nog E5,00 mee betalen.